Sredstva za preduzeća za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Bez autora
Jul 25 2013

Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike Vlade Republike Srbije dodelilo je 288.110.388,63 dinara za 32 preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Ova sredstva su dodeljena na osnovu javnog poziva za dodelu sredstava za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u 2013. godini. Ona su namenjena za podršku razvoju konkurentnosti ovih preduzeća putem nabavke repromaterijala i sirovina radi ulaganja u dalju proizvodnju u toku kalendarske godine, kao i za nabavku nove opreme. Dodeljena sredstva predstavljaju dodatnu podršku preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom i olakšavaju njihovo poslovanje, s obzirom na to da im se unapred obezbeđuje deo sredstava za kupovinu repromaterijala i sirovina neophodnih za ulaganje u proizvodnju.

Sredstva za preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetomMinistarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike Vlade Republike Srbije dodelilo je 288.110.388,63 dinara za 32 preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Ova sredstva su dodeljena na osnovu javnog poziva za dodelu sredstava za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u 2013. godini.

Ona su namenjena za podršku razvoju konkurentnosti ovih preduzeća putem nabavke repromaterijala i sirovina radi ulaganja u dalju proizvodnju u toku kalendarske godine, kao i za nabavku nove opreme.

Dodeljena sredstva predstavljaju dodatnu podršku preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom i olakšavaju njihovo poslovanje, s obzirom na to da im se unapred obezbeđuje deo sredstava za kupovinu repromaterijala i sirovina neophodnih za ulaganje u proizvodnju.

Kupovinom nove opreme preduzeća dobijaju mogućnost da unaprede postojeće i uvedu nove proizvodne programe, poboljšaju kvalitet proizvoda i pruženih usluga i na taj način povećaju konkurentnost na tržištu.

Dodela sredstava za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, kao i druge vrste podrške koje se obezbeđuju (subvencija zarada za zaposlene osobe sa invaliditetom), imaju za cilj postizanje radno-socijalne integracije osoba sa invaliditetom i postizanje njihovog ravnopravnog položaja kako na tržištu rada, tako i u čitavom društvu, navodi se u saopštenju Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik